Kas slypi už programos „IT projektų vadyba ir komandinis darbas“ dalyvių šypsenų?

Nuo 2015 metų spalio mėnesio Utenos Krašuonos progimnazijoje pradėta įgyvendinti neformaliojo ugdymo programa „IT projektų vadyba ir komandinis darbas“. Joje dalyvauja visas pulkas smalsuolių, 3-4 klasių moksleivių, o užsiėmimus veda informacinių technologijų mokytoja Rita Rimšelienė.

Dalyvaudami programoje “IT projektų vadyba ir komandinis darbas”, moksleiviai įgyvendina informacinių technologijų projektą, t.y. kuria internetinę svetainę. Šiais metais vaikai iškėlė idėją - sukurti internetinį puslapį apie Utenos miesto mokyklą.

DSC05681(1)
DSC05683
DSC05686
DSC05687
1/4 
start stop bwd fwd

48 akad. valandų trukmės programa susideda ne tik iš IT produkto sukūrimo, bet ir socialinio mokymosi grupėje. Dirbdami komandoje mokiniai į savo gyvenamąją vietą bando pažvelgti jauno žmogaus akimis, atrasti, kas jaunimui įdomu ir aktualu jų miesto, kaimo aplinkoje. Savo matymą projekto dalyviai perteikia kurdami virtualų gidą, t.y. internetinę svetainę. Šiuo metu vaikai mokosi kaip ieškoti idėjų, jas atrinkti, planuoti veiklas, laiką, išteklius. Ne mažiau svarbus ir komandinis darbo vaidmuo, pasiskirstant vaidmenis, geriau save pažįsta, tobulina savo komandinius ir lyderiavimo įgūdžius. Vėliau, suformavę komandą ir susiplanavę projektą bei surinkę informaciją, mokysis kaip kūrybingai panaudoti įvairius WEB 2.0 įrankius, kurti vaizdo filmukus, redaguosi nuotraukas ir panašiai.

Programos „IT projektų vadyba ir komandinis darbas“ tikslas – įgyvendinant ilgalaikį informacinių technologijų projektą, naudojant įvairius aktyvius mokymosi metodus, mokyti mokinius prisiimti atsakomybę, generuoti idėjas, dirbti bendradarbiaujant, ugdytis lyderio savybes, skatinti atvirumą ir iniciatyvą. Sudaryti sąlygas jaunam žmogui labiau pažinti ir atskleisti savo asmenybę, pajusti savo reikšmę bendruomenėje ir bendruomenės reikšmę jo gyvenimui.
Šią programą parengė ir įgyvendina Asociacija "Viešieji interneto prieigos taškai". Ši sukurta projektų vadybos programa mokyklinio amžiaus jaunimui yra bene pirmoji tokio pobūdžio programa Lietuvoje. Panaudodami kompiuterius, mobiliuosius įrenginius, interaktyvaus savo vietovės gidus kuria komandos ne tik Utenoje, bet ir kituose Lietuvos vietovėse.