Naujos galimybės neformaliajam vaikų švietimui finansuoti

Informuojame, kad Utenos rajono savivaldybės taryba 2015 m. rugpjūčio 27 d. posėdyje patvirtino Neformaliojo vaikų švietimo lėšų skyrimo ir naudojimo 2015 m. Utenos rajono savivaldybėje tvarkos aprašą, kuriame nustatyti neformaliojo vaikų švietimo (toliau- NVŠ) lėšų skyrimo principai ir naudojimas, reikalavimai NVŠ teikėjui, NVŠ programų vertinimas, lėšų pervedimo tvarka ir kokybės užtikrinimas ir atsiskaitymo už NVŠ lėšas tvarka.
Šios NVŠ lėšos - tikslinė valstybės dotacija. Utenos rajono savivaldybė gaus 41 500 Eur papildomoms NVŠ programoms finansuoti. NVŠ programos turi būti įgyvendinamos nuo 2015 m. spalio 1 d. iki 2015 m. gruodžio 31 d. Rekomenduojama lėšų suma vienam neformaliojo vaikų švietimo programoje dalyvaujančiam vaikui yra 15 eurų per mėnesį. Šiomis lėšomis gali būti finansuojama tik viena vaiko pasirinkta programa. Į finansavimą negali pretenduoti bendrojo ugdymo mokyklos, bet programas gali kurti pedagogų grupės, pavieniai mokytojai ar kiti švietimo teikėjai.
Informacinis seminaras neformaliojo švietimo teikėjams apie NVŠ programų finansavimo tvarką rengiamas 2015 m. rugsėjo 4 d. 10 val. Utenos rajono savivaldybės administracijos salėje. Konsultacijas dėl švietimo teikėjų registravimo, programų rengimo, lėšų skyrimo teikia Utenos rajono administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyresn. specialistė Virginija Vaitiekienė, tel. 8-389-43526, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai