Projektinių darbų konferencija Vyturių progimnazijoje

Besibaigiant mokslo metams Vyturių progimnazijoje vyko mokinių projektinių darbų konferencija. 17 progimnazijos mokytojų dar rudenį pasinaudojo projektų metodo galimybėmis ir nedidindami mokinių krūvio, pateikė mokiniams tokių užduočių, kurios atrodė lyg pramoga, tik reikėjo išmokti planuoti ir laiku atlikti darbus. Iš tikrųjų reikėjo ir daugiau: išmokti mokytis, bendrauti, suprasti daug naujų dalykų, būti atsakingam ir aktyviam, reikėjo iniciatyvumo ir kūrybingumo. Kiekvienas galėjo išreikšti savo ypatingus sugebėjimus.

2015_06_02_Vyturiu
IMG_3138
IMG_3188
IMG_3222
1/4 
start stop bwd fwd

Konferencijos metu apie 50 aktyviausių šeštųjų – aštuntųjų klasių mokinių mokėsi motyvuoti savąją nuomonę, kiti mokėsi išklausyti ir toleruoti draugų nuomones. Aktų salėje vyko geriausių projektinių darbų konferencija, buvo pristatyti 25 projektai.
Projektų metodo nauda konkreti: mokymas keičiamas į mokymąsi, naudojama daugiau įvairių informacijos šaltinių, teorija taikoma praktikoje, iš praktinių rezultatų atliekami teorinio pobūdžio apibendrinimai. Projektinis metodas didina mokinių mokymosi motyvaciją, nes informacija renkama ir apdorojama sau, savo projektui.