2015 m. balandžio 17 d. Popietė, skirta geriausiems „Saulės" gimnazijos mokiniams ir jų tėveliams

2015 m. balandžio 17 d. Popietė, skirta geriausiems „Saulės" gimnazijos mokiniams ir jų tėveliams „Ar galit įsivaizduoti, kas mes būtume dabar, jei žmogus nebūtų norėjęs atrasti, sukurti, įveikti, o tik būtų drybsojęs žolėje, avikailiais prisidengęs, ir žiūrėjęs į praplaukiančius debesis? Tik žiūrėjęs, bet jų neskaičiavęs, netyrinėjęs arba eilėmis neaprašęs? Tik dėl žmonijos troškimo atrasti šiandien turime viską, be ko pražūtume išmesti į negyvenamą salą", – tokiais E. Nachajienės žodžiais lietuvių kalbos mokytoja Milda Beinoravičienė pradėjo 2015 m. balandžio 17 dieną „Saulės" gimnazijoje vykusią olimpiadų bei konkursų nugalėtojų šventę, į kurią buvo pakviesti ir šių mokinių tėveliai.
Kiekvieną atvykusį pasitiko scenos gilumoje šviečianti stilizuota saulė ir gimnazijos talismano „Sauliuko" rankos mostas.

Visiems susirinkus į pavasariškai šviesią salę, prasidėjo šventinė popietė. Pirmiausia padėkomis ir firminiais „Saulės" šokoladais buvo apdovanoti tie gimnazistai, kurie dalyvavo vienoje ar keliose olimpiadose. O jų buvo išties nemažai, net 34 mokiniai. Atsirado ir tokių, kurie tikrino savo žinias net šešiose olimpiadose. Galvojant apie tai, jog dažniausiai gebama būti tik tiksliuku arba humanitaru, šie mokiniai turbūt yra visų galų meistrai. Tai Rasa Gruodytė, Živilė Daubaraitė, Neringa Vinikaitė, Agnė Giniotytė. Džiaugiamės, jog jos mokosi mūsų gimnazijoje.
Antroje renginio dalyje vyko arbatos gėrimo ceremonija. Kartu su tėveliais vaišinomės „saulės spinduliuočiu" (taip gimnazijoje vadinamas šakotis) bei mokinių pamėgtomis bandelėmis. Šioje dalyje buvo nepamiršti ir mokinių tėvai, kuriems buvo surengta mini olimpiada. Jos nugalėtoja tapo Tomo Gužausko mama.

O galiausiai buvo apdovanoti patys pačiausi, tikri „Saulės" perliukai – olimpiadų bei konkursų nugalėtojai ir prizininkai. Kiekvienam iš jų buvo skirta šlovės akimirka. Jie buvo kviečiami ant scenos, mokytojai apie juos sakė šilčiausius žodžius, mokyklos vadovai įteikė vardinius puodelius, padėkas. Taip pat kiekvienas gavo ir po nepaprastą gerumo duonelės kepalėlį (gerumo duonelė ne pjaustoma, o laužoma, duonelę suvalgai, o gerumas lieka). Be to, šokių grupė „Tandemus", saksofonininkas Justas Raslanas(4a) ir smuikininkė Milda Zarankaitė (4d) skyrė asmeninius pasirodymus. O meninių konkursų nugalėtojai demonstravo savo sugebėjimus: Domantas Rastenis (3e), apskrities raiškiojo skaitymo konkurso III vietos nugalėtojas, perskaitė ištrauką iš J.Apučio apsakymų triptiko „Ak, Teofili!", Rasa Gruodytė, filologų konkurso nugalėtoja rajone, skaitė ištrauką iš savo konkursinio darbo „Vakaro pašnekesiai", Neringa Vinikaitė, patriotinės dainos konkurso prizininkė, ir etikos olimpiados prizininkė Armantė Bileišytė su bendraklasėmis Ugne ir Juste nudžiugino dainomis. Visi atlikėjai vertė tėvelius aikčioti iš nuostabos ir pasigėrėjimo ar pasididžiavimo savo vaikais. Mokyklos vadovų šiltų žodžių ir padėkų sulaukė ir prizininkų mokytojai.
Tokia gražia gaida ir baigėsi balandžio 17 popietė. Anot renginio vedėjos, mokytojai yra tarsi grobuonys: vienus mokinius išleidžia, kitų ieško.Tačiau, manau, mūsų gimnazijoje yra kur kas daugiau nei 45 gabūs mokiniai, todėl ir yra smagu, kad kiekvienais metais sužimba vis nauji deimančiukai.

Eligija Rukšytė, Utenos „Saulės" gimnazija, 3b klasė