Pamokos, kurios „veža"!

„Išmanioji savaitė" Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijoje2015 m. kovo 23-26 dienomis Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijoje vyko „Išmanioji savaitė". Informacinių technologijų mokytoja ir mobiliųjų įrenginių naudojimo ugdyme patarėja Jolita Kraujalienė 4-8 klasių mokiniams pamokas vedė kitaip – su planšetiniais kompiuteriais. Ne kiekvienas mokinys žino, kad planšetė gali būti naudojama ir darbui, daugelis įsitikinę, kad šis įrenginys skirtas tik pramogoms. Kad mokiniai susipažintų su planšetinių kompiuterių panaudojimo galimybėmis pamokose ir buvo organizuota ši savaitė.

Pamokų užduotys buvo pateiktos QR koduose, juos nuskenavę, mokiniai žinojo, ką turi atlikti pamokoje. Kurdami albumus ir plakatus, vaikai fotografavo, rašė ir piešė, filmavo kurdami video žurnalus, vertino savo darbą ir džiaugėsi savo ir draugų kūriniais. Didžiausią įspūdį mokiniams paliko Auros. Vieni mokiniai Auras kūrė, o kiti jų ieškojo ir skaitė. Aura - tai realybė, papildyta savo kurtais vaizdiniais.

Planšetinių kompiuterių panaudojimas pamokose, tai yra mokytojo kūrybiškumo ir profesionalumo sintezė. Ugdome naująją kartą, kuriai technologinės naujovės yra kasdienybė, todėl reikia stengtis jas integruoti į kasdienį darbą. Įvairių apklausų duomenys rodo, kad planšetinių kompiuterių naudojimas ugdyme leidžia pasirinkti didesnes mokymosi galimybes, paįvairina mokymosi procesą, pagilina dalyko temų supratimą, padidina mokymosi motyvaciją, geriau individualizuoja mokymąsi.

Informacinių technologijų mokytoja
Mobiliųjų įrenginių naudojimo ugdyme patarėja
Jolita Kraujalienė