Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina ,,Metų ketvirtokas"

Metų ketvirtokas2015 m. kovo 17 d. Utenos Krašuonos progimnazijoje įvyko jau tradicine tapusi Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina „Metų ketvirtokas", kurią organizavo ir užduotis vaikams parengė šios mokyklos mokytojos Inga Janaščienė ir Larisa Niaurienė. Viktorinoje dalyvavo 15 pačių gabiausių, aktyviausių ir darbščiausių ketvirtokų iš vienuolikos rajono ugdymo įstaigų: „Žiburio" pradinės mokyklos, mokyklos – vaikų darželio „Eglutė", Vyturių progimnazijos, Aukštakalnio pradinės mokyklos, Krašuonos progimnazijos, Rapolo Šaltenio progimnazijos, Vyžuonų pagrindinės mokyklos, mokyklos-vaikų darželio „Varpelio", Užpalių gimnazijos, Daugailių pagrindinės mokyklos ir Krašuonos progimnazijos Tauragnų skyriaus.

Vaikų pasirodymus stebėjo juos atlydėjusios mokytojos, taip pat Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyresnioji specialistė Zita Sabelkienė.

Šventės dalyvius pasveikino Krašuonos progimnazijos 3a klasės dainininkės, kurias paruošė mokytoja Larisa Niaurienė. Kiekvienas viktorinos dalyvis pristatė savo išskirtinumą, pomėgius. Moksleiviams buvo pateikti klausimai, apimantys šias temas: meną, gamtos mokslus, istoriją, literatūrą, muziką, matematiką, sportą. Ši viktorina nebuvo tik sausas žinių patikrinimas, labai svarbios buvo bendrosios moksleivių žinios, pilietinis smalsumas, domėjimasis šalies istorija, greitas mąstymas ir atmintis. Pertraukose tarp užduočių dalyviai žaidė žaidimus, kartu su mokytojomis piešė bendrą piešinį. Smagu buvo girdėti daug gerų žodžių, kuriuos ketvirtokai skyrė savo mokytojoms. Visi viktorinos dalyviai ir juos parengę mokytojai apdovanoti padėkos raštais.
Kas iš dalyvių taps 2015 metų viktorinos nugalėtoju paaiškėjo tik išgirdus paskutinį klausimą. Abu finalo dalyviai buvo lygiaverčiai konkurentai. Sveikiname žinių viktorinos ,,METŲ KETVIRTOKAS" nugalėtoją Jorūną Janaudį, besimokantį Užpalių gimnazijoje, ir jo mokytoją Oną Sirvydienę.
Viktoriną rėmė knygynas ,,PEGASAS", „Officeday" parduotuvių tinklas, V.Aramino IĮ, aikštės kepyklėlė, UAB „Indra".

Inga Janaščienė, Larisa Niaurienė
Krašuonos progimnazijos mokytojos