Projektas „Vėl naudingas" „Žiburio" pradinėje mokykloje

Projektas „Vėl naudingas" „Žiburio" pradinėje mokykloje Šiais mokslo metais Utenos „Žiburio" pradinės mokyklos ketvirtokai su savo mokytojomis ir tėveliais dalyvavo projekte „Solidarumo mokyklos Baltijos šalyse", vykdydami mokyklinį projektą „Vėl naudingas". Projektas apėmė daug įvairių veiklų. Pamokose į ugdymo turinį mokytojos integravo globaliojo ugdymo temas, siekiant, kad vaikai suvoktų jog esame vieno, nors ir labai įvairaus, pasaulio dalis ir kiekvienas galime prisidėti prie teigiamų pokyčių pasaulyje. Labiausiai vaikams patiko praktinės veiklos per dailės ir technologijų pamokas, neformalaus ugdymo užsiėmimus. Jų metu ketvirtokai išmoko nesudėtingų audinių marginimo technikų ir siuvimo būdų, patys ir tėvelių padedami sukūrė daug gražių darbelių iš nereikalingos tekstilės bei siūlų, tai: atvirukai, vėliavėlės mokyklos šventėms, kalėdiniai žaisliukai, paklotėliai ir žaisliukai gyvūnų globos namams. Idėjų projekto dalyviai sėmėsi vieni iš kitų ir Utenos skiautininkių klubo „Vorė" kūrybos.

Nors projektas baigiasi 2014 metais, tačiau visai neseniai mūsų vaikai ir mokytojos sulaukė video medžiagos, atvirukų ir laiškų iš Malavio, tad labai tikėtina, kad šis projektas turės prasmingą tęstinumą ir mokiniai galės praplėsti savo akiratį bendraudami, bendradarbiaudami su bendraamžiais iš tolimojo Malavio.

 Taip pat numatyta virtuali vaikų ir tėvelių kūrinių parodėlė mokyklos svetainėje, kur kiekvienas galėtų pasisemti gerų idėjų, kaip kūrybiškai buityje pritaikyti nereikalingą tekstilę ir kt. nereikalingus dalykus, kad jie taptų vėl naudingais.

VšĮ „Humana People To People Baltic" parama turėjo didelės reikšmės sėkmingam projekto įgyvendinimui.

Utenos „Žiburio" pradinės mokyklos informacija