Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos komanda respublikinio skaitymo skatinimo festivalio-konkurso nugalėtoja

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos komanda respublikinio skaitymo skatinimo festivalio-konkurso nugalėtojaLietuvos vaikų ir jaunimo centras siekdamas populiarinti skaitymą – aktyviai ir kūrybiškai visuomenei būtiną bruožą, panaudojant naujas vaikų ir jaunimo literatūros pažinimo formas − organizavo respublikinį skaitymo skatinimo festivalį-konkursą. Šiuo konkursu buvo stengiamasi skatinti mokinius plačiau domėtis literatūra, ugdyti meninio žodžio ir kultūros vertybių suvokimą, gebėjimą kurti, originalumą, atradimų ir interpretacijos džiaugsmą.

Įveikusi atrankos etapą mūsų gimnazijos komanda su lietuvių kalbos mokytoju Algimantu Siaurusaičiu ir bibliotekos vedėja Vida Gudeliene 2014 m. lapkričio 28 d. buvo pakviesta į Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą dalyvauti festivalio-konkurso „Knygų pelėda" finale.

Į Vilnių susirinko 18 komandų iš įvairių Lietuvos mokyklų ir rungėsi dėl linksmiausios, išraiškingiausios, greičiausiai skaitančios, gudriausios ar daugiausiai apsiskaičiusios komandos titulų. Šapokos gimnazijos mokiniai skaitė ir improvizavo pasirinktus kūrinius, varžėsi greitojo ir raiškaus skaitymo konkursuose, dalyvavo protų mūšyje, muzikinėse dirbtuvėse „Dainuojanti knyga", keramikos kūrybinėse dirbtuvėse, teatro kūrybinėse dirbtuvėse „Judančių paveikslų kūrimas", knygų iliustracijų dirbtuvėse. Susumavus visus festivalio-konkurso rezultatus Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniai 9-10 klasių grupėje buvo pripažinti išraiškingiausia komanda ir tapo nugalėtojais.
Gimnazijai atstovavo Benjaminas Venslovas, 2c kl., Alanas Malašinskas, 2d kl., Alanas Gališauskas, 2d.kl., Ieva Jakštonytė, 2d kl., Erika Kostinaitė, 2d kl., Laura Juodkaitė, 2d kl., Gabija Sotnikaitė, 2d kl., Morta Vanagaitė, 2c kl., Simona Stundžytė, 2c kl., Lukas Šerelis, 2c kl.
Mokiniai apdovanoti knygomis, padėkomis ir pagrindiniu konkurso prizu – 2,5 val. nepamirštamų įspūdžių pasirinkto nuotykių parko trasose.


Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos informacija
Festivalio-konkurso akimirkos