2014 m. spalio 1 d. Europos judriosios savaitės renginiai

IMG 1661Violeta Develienė

Spalio 1-ąją Utenos Vyžuonos parkas atgijo nuo linksmų vaikų balsų. Net praeiviai stabtelėjo pasižiūrėti, kaip Utenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis" priešmokyklinukai su auklėtojomis Danute Andrijauskiene bei Nijole Grigiene mankštinasi, o gerokai paėjėjus buvo galima sutikti besimankštinančius Utenos mokyklos-vaikų darželio „Varpelis" priešmokyklinių grupių vaikus. Auklėtojos Rima Dicevičienė, Irina Juškienė, Romualda Kvyklienė smalsaujantiems paaiškino, kad vaikai dalyvauja Europos judriosios savaitės veikloje.

Europos judėjimo savaitės renginuko organizatorės paruošė smagių staigmenų: vaikai sutiko po parką vaikštinėjantį a 011Pingviną ir netgi išmokė jį taisyklingai kvėpuoti bei pakvietė parungtyniauti, bėgant. Visi lenktynių dalyviai sėkmingai pasiekė finišą, netgi Pingvinas savo trumpomis kojelėmis įveikė 250 metrų atstumą. Jis nė kiek nenuliūdo, kad atbėgo paskutinis, nes sužinojo, jog tokiais renginiais nesiekiama išsiaiškinti greičiausio bėgiko. Svarbu, kad kuo daugiau būtų sportuojančių ir besidominčių sveiku gyvenimo būdu.

Vaikus džiugino smagi veikla gryname ore, naujieji draugai, ir sveikuolių vaišės. Apie judėjimo naudą padės neužmiršti proginės apyrankės ir gauti „Europos judrioji savaitė 2014" diplomai.IMG 1651