2014 m. rugsėjo 24 -28 d. Comenius projekto lyderiai susitiko Utenoje

2014 m. rugsėjo 24 -28 d. Comenius projekto lyderiai susitiko Utenoje Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai ir mokytojai antrus metus dalyvauja tarptautiniame Comenius daugiašalės partnerystės projekte „Mokymas LIFE: lyderystės iniciatyvos Europai". Projekto tikslas - skatinti lyderystės iniciatyvas mokykloje, tobulinti IKT ir anglų kalbos žinias, pažinti ir gerbti kitų šalių kultūras bei tradicijas. Mūsų projekto koordinatorė - Rumunija, o partneriai – Latvija, Italija, Kroatija, Turkija, Lenkija, Vengrija, Portugalija ir Danija.

Įgyvendinant šio projekto veiklas, šeštasis projekto susitikimas vyko 2014 m. rugsėjo 24 -28 dienomis Utenos Dauniškio gimnazijoje. Į susitikimą atvyko gausus būrys dalyvių - 23 mokiniai ir 18 mokytojų iš Portugalijos, Lenkijos, Latvijos, Danijos, Vengrijos, Rumunijos, Kroatijos, Turkijos, Italijos. Susitikimo tema buvo „Būk lyderis!"

Konferencijos metu mokiniai pristatė gegužės – rugsėjo mėnesiais atliktas lyderystės veiklas, Powerpoint pateiktyse pristatė „Delegavimo" ir „Pranašumo" temas, dalyvavo „pažink Uteną", krepšinio turnyro ir šaškių varžybose, lankėsi vaikų lopšelyje-darželyje „Gandrelis", dirbo komandose, kūrė galutinį produktą – brošiūrą. Kol intensyvus darbas vyko tarptautinėse mokinių grupėse, mokytojams vyko tarptautinis eTwinning seminaras „IKT įrankių taikymai tarptautinėje projektinėje veikloje". Jo metu mokytojams buvo pristatytos Erasmus+ ir jo programų naujovės, pristatyti koliažų kūrimo įrankiai, Facebook elementų kūrimo ir redagavimo įrankiai, apžvelgtos e. albumų kūrimo priemonės ir jų taikymai projektinėje veikloje. O taip pat pristatyta visai nauja, mėgstantiems keliauti ir fiksuoti kelionės įspūdžius Cartograph programa ir jos pritaikymo galimybės. Kadangi šis projektas yra ir eTwinning projektas „Mokymas LIFE: lyderystės iniciatyvos Europai", todėl buvo aptartos naujos TwinSpace erdvės galimybės.
Susitikimo pabaigoje visiems buvo įteikti dalyvių pažymėjimai, apdovanoti aktyviausieji mokiniai.
Svečiai lankėsi Etnokosmologijos muziejuje, Europos geografiniame centre ir sostinėje. Kilo į Gedimino pilį, apsilankė LDK Valdovų Rūmuose, gėrėjosi senamiesčiu. Smagu, kad išvykstant girdėjome tik nuoširdžius atsiliepimus. Tad nuoširdų ačiū tariu padėjusiems organizuoti šį renginį -18 mokytojų ir 30 mokinių komandai!

Projekto koordinatorė Loreta Tarvydienė


Veikla yra finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis pranešimas atspindi tik autorių, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, todėl Europos Komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos naudojimą