Paroda – pristatymas „Tarptautiniai projektai – vartai į pasaulį" Utenos švietimo centre

Paroda – pristatymas „Tarptautiniai projektai – vartai į pasaulį" Utenos švietimo centre2014 m. metų birželio 2 d. Utenos švietimo centre atidaryta Nacionalinės Lietuvos eTwinning paramos tarnybos ir programos ambasadorių (Giedrės Sudniutės ir Loretos Tarvydienės) bei Utenos švietimo centro (atst. Ritos Diominienės) inicijuota projektų paroda – pristatymas „Tarptautiniai projektai – vartai į pasaulį". Dalyvauti parodoje buvo kviestos visų Utenos švietimo įstaigų bendruomenės – tiek vykdantys dar tik pirmuosius savo projektus, tiek ir tie, kurie jau keletą metų darbuojasi šioje srityje. Šioje parodoje švietimo įstaigoms buvo siūloma pristatyti savo pastarųjų keleto metų projektinės veiklos darbus. Kvietime nebuvo ribojama nei forma, nei turinys, nei apimtys.

Daugiausiai projektų parodai pateikė Utenos Dauniškio gimnazijos bendruomenė, apžvelgusi stendiniuose pranešimuose pastarųjų trejų metų patirtį bei pristačiusi trumpą kompiuterinį projektinių veiklų metraštį. Vyturių progimnazijos bendruomenė pristatė naujausią vykdomą projektą.
Paroda – pristatymas „Tarptautiniai projektai – vartai į pasaulį" Utenos švietimo centre2014 m. birželio 3 d., Informacinės Dienos metu, į parodos lankytojų klausimus nuo pat ryto atsakinėjo Utenos Dauniškiuo gimnazijos bendruomenės atstovai, pristatantys savo projektus bei eTwinning ambasadorė Utenos regionui Giedrė Sudniutė.
Popietės- disputo metu eTwinning ambasadorės pristatė Erasmus+, eTwinning bei eTwinning+ programų galimybes; pasidalijo asmenine dalyvavimo projektuose patirtimi. Taip pat buvo apžvelgti internetiniai šaltiniai, kuriuose galima rasti daugiau informacijos, naudingos tiek naujiems projektinės veiklos dalyviams, tiek ir patyrusiesiems.
Popietės viešnia – UAB „Verslo konsultantai" atstovė Laima Mogenienė, pristatė ką tik prasidėjusį „Verslaus jaunimo" projektą ir papasakojo apie naujas verslininkų iniciatyvas.
Vyturių progimnazijos bendruomenė pristatė naujausią vykdomą projektą. Pranešimą skaitė projekto dalyvės ką tik grįžusios iš apsilankymo pas partnerius.
Renginio dalyviai jiems rūpimus klausimus galėjo užduoti pranešimų metu ir jiems pasibaigus. Gausiausiai diskusijoje dalyvavo Utenos Vyturių progimnazijos bei Utenos Dauniškio gimnazijos bendruomenės. Prie jų prisijungė šeimininkai – Utenos švietimo centro darbuotojai, Užpalių gimnazijos bei lopšelio-darželio „Želmenėlis" bendruomenių atstovai.
Paroda, turėjusi pasibaigti birželio 6 d., Utenos švietimo centro prašymu pratęsta iki birželio 28 d.
Organizatoriai planuoja panašų renginį surengti ir kitais metais ir tikisi gausesnio dalyvių būrio. Atverkime langus vieni kitiems – pasidžiaukime savo ir kitų laimėjimais, pasidalinkime įgyta patirtimi!

Giedrė Sudniutė