2014 m. gegužės 27 d. Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis" laivas plaukia į vasarą

Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis" laivas plaukia į vasarąVioleta Develienė
Gegužė - nuostabus metų mėnuo, o su jazminu žydėjimu atkeliavo ir smagi pavasario šventė. Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis" bendruomenė kiekvieną gegužį išgyvena kūrybos džiaugsmą netradiciškai pažymėdama priešmokyklinukų išleistuves.
Gegužės 27 d. Utenos vaikų lopšelio-darželio „Želmenėlis" pieva pavirto į improvizuotą Vandenyno karaliją, kurioje buvo galima stebėti, kaip džiūgauja mažieji, virtę į judrias Žuveles, spindinčius Perlus, Jūržoles, Žuvėdras ar Spindulėlius. 

Pasimankštinti visus kvietė Pingvinai, Beždžionėlės ir Piratai. Vandenyno gelmėse buvo galima sutikti Medūzų būrį ir netgi grėsmingus Ryklius. O kur dar piratės Bonos ir pirato Grafo manevrai, lobio skrynios paieškos. Muzikos pedagogai Elena Kiškienė ir Valdas Laurinavičius šventę pavertė puikiu teatralizuotu muzikiniu reginiu, pripildytu vaikų juoko ir skambios muzikos. Puikios vasaros darželio bendruomenei palinkėjo laivo „Želmenėlis" Kapitonė, direktorė Sigita Balčiūnienė. Sveikindamas lopšelio-darželio „Želmenėlis" kolektyvą, mero dovanas perdavė Utenos rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas. Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas savo pažado sukurti eilėraštį vaikams nepamiršo ir šventės proga jį atsiuntė vaikams ir tėveliams.

Kam reikalinga vasara?

Tėveliai, mamytės, vaikučiai, -
kam reikalinga vasara :
pilvelį nuo slyvų pučia,
nubrozdintą kelį apriša ašara...

kam reikalinga vasara – nesuprantu,-
kai karšta, kai valgyti liepia daržoves,
kai nebegalite būti kartu
po „Želmenėlio" stogu...

Kam reikalinga vasara žinote Jūs -
želmenys ir jų želmenėliai.
tikiuosi – rugsėjį užsuksite
ir papasakosit dėdei Merui.

Linksmų, saugių, saulėtų atostogų!