Utenos muzikos mokykla švenčia 50 metų veiklos sukaktį

343Violeta Develienė
2014 m. gegužės 23 d. Utenos muzikos mokykloje vyko renginys, skirtas Utenos muzikos mokyklos 50-mečiui pažymėti. Šventinis koncertas „Muzika, priklausome Tau..." padovanojo šventės svečiams ir dalyviams daug įsimintinų akimirkų, salėje vos tilpo esami ir buvę mokiniai, mokytojai, svečiai. Pasveikinti kolektyvo atvyko LR Seimo narė Milda Petrauskienė, Utenos rajono savivaldybės atstovai, muzikos pedagogai iš kitų miestų, jaunieji muzikos gerbėjai ir brandūs puoselėtojai.

Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas Muzikos mokyklos kolektyvui veiklos 50-mečio proga už profesionalų jaunųjų uteniškių muzikinį ugdymą, įvairiapusę koncertinę veiklą, nuopelnus Utenai ir Lietuvos vardo garsinimą, skyrė padėkas. Už iniciatyvumą, kūrybingumą, gebėjimą sutelkti bendruomenę siekiant bendrų tikslų ir puikią vadybinę veiklą padėkomis apdovanoti ilgametė mokyklos direktorė Janė Barčienė ir dabartinis direktorius Arūnas Katinas. Mero padėkos įteiktos pedagogams Virginijai Šeduikienei, Zitai Lukošiūnienei, Evaldui Beinoravičiui, Nijolei Gelgotienei ir Reginai Veličkienei. Už kompetentingai atliekamą darbą ir svarų indėlį siekiant bendrų tikslų mero padėka įvertinta muzikos mokyklos sekretorė Vida Gronskienė. Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, savivaldybės vardu, muzikos mokyklai jubiliejaus proga padovanojo 5000 Lt čekį. Dovanos, gėlių žiedai ir linkėjimų lietus nesiliovė. Milda Petrauskienė, apdovanodama darnų kolektyvą, muzikos mokyklos direktorių Arūną Katiną įpareigojo su mokytojais atrinkti mokinį, kuris ištisus metus gaus įsteigtą Seimo narės stipendiją. Audringais plojimais buvo sutikta žinia apie tuoj prasidėsiančią muzikos mokyklos renovaciją.
Į šventinį koncertą „Muzika, priklausome Tau..." rinkosi tie, kurie norėjo ištarti nuoširdų žodį, padėkoti, pasveikinti, įteikti gėlių dabar dirbantiems bei buvusiems Muzikos mokyklos pedagogams. Šventinį vakarą vedusi pedagogė Nijolė Gelgotienė vieną po kito kvietė į sceną talentingus muzikantus pasirodyti, o svečius išsakyti linkėjimų ir sveikinimų. Muzikos mokyklos gabiausieji auklėtiniai nuolat dalyvauja prestižiniuose tarptautiniuose konkursuose, festivaliuose, projektuose ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Uteniškių pavardės skamba jaunųjų akordeonistų, pianistų ir stygininkų, pūtikų, jaunųjų atlikėjų respublikiniuose ir tarptautiniuose, Dainų dainelės" konkursuose, dainų šventėse. Muzikos mokyklos direktorius Arūnas Katinas džiaugėsi, kad mokiniai labai dažnai skina pergalių laurus ir teikia džiaugsmą uteniškiams puošdami miesto renginius. Šventės metu apžvelgta mokyklos istorija, prisiminti ryškiausi festivaliai ir kasdienio darbo vaisiai, pasidžiaugta gabių mokinių skaičiumi, buvusiais ir esamais pedagogais. Jubiliejaus proga išleistas specialus muzikos mokyklos laikraštis, kuriame galima rasti visą garbingą istoriją - nuo 1964 m. liepos 1 dienos iki dabar.