Tarptautinės programos eTwinning projektai pradinėje mokykloje

2014-05-072014 m. gegužės 7 d. Utenos švietimo įstaigų pradinių klasių mokytojas projekto eTwinning ambasadorės Utenos regionui G. Sudniutė ir L. Tarvydienė sukvietė į projekto seminarą, kuris vyko Utenos Dauniškio gimnazijoje. Gausiausiai renginyje dalyvavo Utenos Aukštakalnio pagrindinės mokyklos atstovai, mat į renginį atvyko ne tik mokytojos, bet ir jų mokinukai. Mažiesiems skirtą renginį padėjo vesti Utenos Dauniškio gimnazijos IT mokytoja metodininkė Gražina Žalienė. Užsiėmimo metu mažieji grafinių rengyklių pagalba kūrė savo prisistatymus, varžėsi įvairiuose konkursuose. Sėkmingiausiai pasirodė Augustė L., laimėjusi saldų prizą.

Mokytojai gi tuo metu išklausė pranešimus apie projekto Erasmus+ galimybes, apie projekto eTwinning naujoves bei eTwinning + tikslus bei dalyvavimo jame galimybes. Seminaro dalyviai peržvelgė pagrindinių internetiniuose šaltiniuose: portaluose Erasmus+, eTwinning.net, eTwinning.lt bei socialiniame tinkle Facebook pateiktas projektų naujienas. Jau užsiregistravusieji projekto eTwinning svetainėje, atnaujino savo profilių nuostatas, praktiškai išbandė naujas projekto darbastalio bei kitų įrankių galimybes.
Seminaro dalyvės taip pat pagilino ir savo IKT taikymo kompetencijas, praktiškai išbandydamos keletą internetinių įrankių (grafikos rengykles SumoPaint, PiXlr bei kitas grafinei informacijai apdoroti skirtas priemones: Pixect, Pixfiltre, picditor bei kt. įrankius).
Kad bendravimas peraugtų į bendradarbiavimą seminaro dalyvės buvo pakviestos prisijungti prie Utenos regiono švietimo įstaigų darbuotojams skirtos projekto eTwinning Yahoo! grupės. Tikimasi, kad grupės nariai ne tik naudosis pateikiama informacija, bet ir patys šioje grupėje dalinsis gerąja savo patirtimi; konsultuosi ir konsultuos kitus grupės narius; dalinsis idėjomis bei kt.
Seminarą užbaigė renginio dalyvių atnaujintas Troškimų Medis, ant kurio renginio pradžioje dalyvės sukabino savo troškimus, su kuriais atvyko į renginį. Baigiamajame etape dalyvės įvertino pasiektus rezultatus bei nuotaikingomis nuotraukėlėmis išreiškė savo nuotaikas po renginio. Jei renginio pradžioje dažniausiai paminėtas noras tobulėti, tai baigiamajame įvertinime dažniausiai pasidžiaugta, kad dalyvės sužinojo, kur ieškoti virtualių draugų.
Sekantis projekto renginys planuojamas gegužės 21 d. Į Utenos Dauniškio gimnaziją kviečiami Utenos regiono gamtos mokslų mokytojai.
Be to visi regiono projektų dalyviai bei norintys įsijungti į šias veiklas kviečiami į Utenos švietimo centre planuojamą regiono projektinės veiklos parodą bei, 2014 m. birželio 3 d. – į Informacinę Dieną.

eTwinning projekto ambasadorė Utenos regionui Utenos Dauniškio gimnazijos IT mokytoja Giedrė Sudniutė