Dailininkė Sigutė Ach svečiavosi Užpalių gimnazijoje

Dailininkė Sigutė Ach svečiavosi Užpalių gimnazijojeProjekto „Knyga Užpalių paauglių rankose", kurį vykdo Užpalių gimnazija, o finansuoja Kultūros rėmimo fondas prie Lietuvos respublikos kultūros ministerijos, dėka mūsų gimnazijoje svečiavosi dailininkė ir pasakų vaikams rašytoja Sigutė Ach. Ši menininkė piešti miniatiūras, atvirukus, iliustracijas vaikų knygoms ir rašyti tekstus pradėjo 1995 metais. Su savo draugais įkūrusi leidyklą „Nieko rimto" į pasaulį išleido daugybę savo pieštų paveikslų reprodukcijų bei įvairių autorių pasakų knygelių, džiuginančių ir vaikų, ir suaugusiųjų širdis. Jos paveikslėlių ir iliustracijų veikėjai – linksmi, sparnuoti, gėlėti gyvuliukai, žvėreliai, augalai, besišypsantys angelėliai... Į mūsų gimnaziją menininkė atkeliavo su parengta paskaita ir praktiniu užsiėmimu „Knygos kelias".

Pirmiausia labai vaizdžiai ir įtaigiai Sigutė Ach susirinkusiems 5 – 6 klasių mokiniams papasakojo apie tikrai nelengvą knygos kelią nuo sukurto teksto iki Dailininkė Sigutė Ach svečiavosi Užpalių gimnazijojesudėtingos popierinės konstrukcijos. Antroje užsiėmimo dalyje dalyviai patys gamino žavingą mažą knygutę ir žaidė stebuklingą žodžių dėlionę. Vėliau, savo sukurtas knygeles vaikai papuošė autoriniais menininkės antspaudėliais. Susitikimo pabaigoje kiekvienas dalyvis gavo po knygutę dovanų ir Sigutės Ach autografą.
Užsiėmimas buvo labai informatyvus, įdomus, skatinantis domėtis knyga, skaityti ir saugoti šį unikalų kultūros reiškinį. Tuo pačiu mokiniai iš arti susipažino su viena populiariausių ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų šiandienos menininkių Sigute Ach.


 Bibliotekininkės