Utena – konkursai „Dovanokime viltį gyventi" įsibėgėjo

Konkursas „Dovanokime viltį gyventi". Saulės gimnazijos komanda2014 m. balandžio 2-ąją vyko trečiasis „Lietuvos asociacijos „Gyvastis" Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo (EEA Grants) remiamo projekto „Gyvasties" gebėjimų stiprinimas ir savanorių tinklo plėtimas" konkursas „Dovanokime viltį gyventi", skirtas donorystei populiarinti.
Konkursas vyko Utenos Dauniškio gimnazijoje. Be šeimininkų komandos „Gerumo žingsniai" (beje, tai buvo pati jauniausia iki šiol konkurse dalyvavusi komanda), konkurse dalyvavo Adolfo Šapokos gimnazijos komanda „Prometėjo vaikai", „Saulės" gimnazijos komanda „Spindulys" ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro komanda „Vilties lašai".

Komandų pasirodymus vertino komisija: Utenos rajono savivaldybės administracijos švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyresnioji specialistė Virginija Vaitiekienė, Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė Alma Gaidienė, Utenos kolegijos Sveikatos priežiūros ir reabilitacijos katedros vedėja Vaida Kerulienė, Pulkininko Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vadė Asta Tidikienė, Nacionalinio transplantacijos biuro atstovė Indrė Karlonaitė, Utenos kolegijos Studentų atstovybės ir fakulteto tarybos narė Gabija Stukaitė, Lietuvos asociacijos „Gyvastis" Vilniaus skyriaus valdybos narys Rimvydas Vekerotas, gyvenantis su dovanota širdimi.Dalyvius pasveikino Dauniškio gimnazijos direktorius Donatas Juodelė, kurio nuomone, ne tas yra didis, kuris turi daug žinių ar yra stiprus, o tas, kuris savo širdimi yra didis, pasiryžęs padėti kitiems.

Ypatingai didelį įspūdį paliko moksleivių iki konkurso nuveikti darbai propaguojant donorystę – vieni moksleiviai sugebėjo visose pamokose, neišskiriant nė matematikos skirti donorystei, lankėsi įvairiose įstaigose sklaidydami organų donorystės srityje egzistuojančius mitus, organizavo įvairias akcijas savo mokyklose, piešė ir gamino vienus už kitą gražesnius plakatus. Šeimininkų – Dauniškio gimnazijos atstovų plakate „pulsavo" širdis, o Utenos regioninio profesinio mokymo centro komanda, surengusi plakatų konkursą, atsigabeno net keletą plakatų. Įspūdingi buvo ir Adolfo Šapokos ir „Saulės" gimnazijų atstovų plakatai.

Komisija skundėsi sunkia užduotimi – išrinkti nugalėtojus. Šį kartą, kaip ir Ukmergėje vykusiame konkurse dvi komandas (užėmusias trečią ir ketvirtą vietas) skyrė tik vienas taškas, o antrąją nuo trečios – 4 taškai.
Nugalėtojais tapo ryškiausiai nuo kitų atsiplėšusi Utenos regioninio profesinio mokymo centro komanda „Vilties lašai". Jie buvo apdovanoti aukso medaliais ir bilietais į kino teatrą. Antrąją vietą užėmė „Saulės" gimnazijos komanda – jie apdovanoti sidabro medaliais ir kuponais į boulingo centrą. A.Šapokos gimnazistai buvo tretieji ir gavo įspūdingo dydžio tortą, kaip ir Dauniškio gimnazijos moksleiviai. Visos komandos buvo apdovanotos suvenyrais, kiekvienas narys gavo diplomą.
Konkursas nebūtų įvykęs be energingo ir profesionalaus vedėjo Egidijaus Jurelės ir, žinoma, be komandas ruošusių biologijos mokytojų –Rositos Lagūnienės (Dauniškio gimnazija), Violetos Karnickienės (A.Šapokos gimnazija), Audronės Šukevičienės („Saulės" gimnazija), Zitos Šakalienės (Utenos regioninis profesinio mokymo centras).
Regioniniai konkursai „Dovanokime viltį gyventi", jau įvykę Šiauliuose, Ukmergėje ir Utenoje, dar vyks Alytaus, Šakių, Mažeikių, Vilniaus savivaldybėse.

Daugiau informacijos:
Lietuvos asociacijos „Gyvastis"
Mob. tel. 8 684 48979, el. paštas: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai , www.donoras.lt