2014 m. kovo 27 d. Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina ,,Metų ketvirtokas"

Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina ,,Metų ketvirtokas" dalyviai2014 m. kovo 27 d. Utenos Krašuonos progimnazijoje įvyko jau tradicine tapusi Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina ,,Metų ketvirtokas", kurią organizavo ir užduotis vaikams parengė šios mokyklos mokytojos Inga Janaščienė ir Larisa Niaurienė. Viktorinoje dalyvavo 14 pačių gabiausių, aktyviausių ir darbščiausių ketvirtokų iš devynių rajono ugdymo įstaigų: „Žiburio" pradinės mokyklos, mokyklos-vaikų darželio „Eglutė", Vyturių progimnazijos, Aukštakalnio pradinės mokyklos, Krašuonos progimnazijos, Rapolo Šaltenio progimnazijos, Vyžuonų pagrindinės mokyklos, mokyklos-vaikų darželio „Varpelis", Utenos rajono Užpalių gimnazijos.

Vaikų pasirodymus stebėjo juos atlydėjusios mokytojos, taip pat Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyresnioji specialistė Zita Sabelkienė.

Šventės dalyvius pasveikino Krašuonos progimnazijos šokėjos, kurias paruošė šokio mokytoja Edita Kutkienė. Sėkmės dalyviams palinkėjo Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyresnioji specialistė Zita Sabelkienė, Krašuonos progimnazijos direktorius Rolandas Gruodinskas. Kiekvienas viktorinos dalyvis pristatė savo išskirtinumą, pomėgius. Moksleiviams buvo pateikti klausimai meno, gamtos mokslų, istorijos, literatūros, muzikos, matematikos, sporto temomis. Ši viktorina nebuvo tik teorinių žinių patikrinimas - labai svarbios buvo bendrosios moksleivių žinios, pilietinis smalsumas, domėjimasis šalies istorija, greitas mąstymas ir atmintis. Visi viktorinos dalyviai ir juos parengę mokytojai apdovanoti padėkos raštais.
Kas iš dalyvių taps 2014 metų viktorinos nugalėtoju paaiškėjo, tik išgirdus paskutinį klausimą. Abu finalo dalyviai buvo lygiaverčiai konkurentai. Sveikiname žinių viktorinos ,,METŲ KETVIRTOKAS" nugalėtoją Justiną Mačiulį, besimokantį mokykloje - vaikų darželyje „Eglutė", ir jo mokytoją Valdą Venclovienę.
Viktoriną rėmė knygynas „PEGASAS", UAB Utenos prekyba, V.Aramino IĮ, UAB „Internava", UAB „Indra".

Inga Janaščienė,
Krašuonos progimnazijos mokytoja