2014 m. kovo 27 d. „Mažųjų olimpiados” atrankoje Anykščiuose - I vieta „Želmenėliui"

AnykščiuoseVioleta Develienė

Viešoji įstaiga „Sveikatos ambasada" kartu su Lietuvos Tautiniu Olimpiniu komitetu organizuoja pirmąją kasmetinę „Mažųjų Olimpiadą", skirtą vaikams iki 7-rių metų. Tai – pirmoji mažųjų olimpiečių Olimpiada, vienijanti tuos, kurie tiki, kad vaikai – mūsų ateitis ir viltis.

Planuojama, kad „Mažųjų Olimpiada" taps gražia kasmetine tradicija, padėsiančia ugdyti vaikams meilę kūno kultūrai ir sportui. 

Organizatoriai teigia, jog ypač svarbu, kad vaikai suprastų sporto reikšmę gyvenime ir šia veikla užsiimtų su dideliu noru ir atsidavimu, kad sportas jiems būtų ne tik smagus žaidimas, bet ir sveikas gyvenimo būdas.

Vasario 15-ją startavo projektas, vaikai šalyje ruošiasi bei rungiasi tarpusavio atkrentamosiose rungtynėse.

Kovo 27 dieną Anykščiuose atrankines varžybas A.Vienuolio progimnazijoje organizavo Anykščių vaikų lopšelis-darželis „Žiogelis", kurio bendruomenė senai propaguoja sveiką gyvenseną ir jos nuostatas integruoja į ugdomąją veiklą. Į atrankines varžytuves rinkosi jaunieji sportininkai iš Ukmergės vaikų lopšelio darželio „Šilelis", Anykščių vaikų lopšelio darželio „Žiogelis" ir Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis". Ikimokyklinio amžiaus vaikai rungėsi įvairiose estafetėse, Sveikiname Utenos vaikų lopšelio darželio "Želmenėlis" priešmokyklinę A grupę ir auklėtoją Daivą Kažukauskienę laimėjus I-ąją vietą atrankoje, Anykščiuose! Sėkmės ir gerų sportinių dalyvaujant sekančiuose etapuose.

Renginio „Mažųjų Olimpiada" finalas numatomas 2014 m. gegužės mėn. Vilniuje Siemens arenoje, kur 4 stipriausios komandos rungsis dėl olimpinių medalių ir „Mažųjų čempionų" taurės. Renginio metu vaikus, pedagogus ir kitus dalyvius sveikins žymiausi Lietuvos sportininkai, olimpiadų prizininkai, žymūs žmonės, kurie įteiks padėkas ir rėmėjų dovanas. Garsūs žmonės, sportininkai vaikams yra gyvas pavyzdys, kad gyventi sveikai ir atsakingai, siekti savo užsibrėžtų tikslų yra svarbu. Finalo metu programas pristatys vaikų muzikinės, sporto ir šokių grupės iš visos Lietuvos.