Utenos Saulės gimnazijos moksleivis Paulius Develis Lietuvos moksleivių štangos spaudimo čempionato dalyvis

Utenos Saulės gimnazijos moksleivis Paulius Develis Lietuvos moksleivių štangos spaudimo čempionato dalyvisVioleta Develienė

2014 m.kovo 14 dieną Prienų pramogų ir sporto arenoje vyko Lietuvos moksleivių štangos spaudimo čempionatas. Stipriausias Lietuvos jaunimas rinkosi Prienuose išbandyti savo jėgas.
Varžybos buvo organizuojamos pagal tarptautines jėgos trikovės taisykles, jose teisėjavo tarptautinės ir nacionalinės kategorijos teisėjai. Varžybų dalyviai – moksleiviai (vaikinai ir merginos), gimę 1995-2000 metais. Vaikinai varžėsi aštuoniose svorio kategorijose, merginos – dviejose (iki ir virš 57 kilogramų). Dalyviai atstovavo komandas dviejose įskaitose: mokyklų ir sporto klubų. Buvo fiksuojami Lietuvos nacionaliniai moksleivių bei jaunių štangos spaudimo rekordai. Dalyvių skaičius siekė gerokai virš 150.

Savo rajonus atstovavo sportiški jaunuoliai daugiau nei iš 20 mokyklų. Utenos savivaldybės vėliava tai pat puikavosi tarp dalyvių, iš Utenos Lietuvos moksleivių štangos spaudimo čempionato varžybose dalyvavo Utenos Saulės gimnazijos moksleivis Paulius Develis.
Varžybose svečių teisėmis pasirodė komandos iš Baltarusijos ir Lenkijos. Renginį pagyvino gatvės šokių („break dance") grupė iš Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos, Prienų „TonyBet" krepšinio komandos palaikymo komandos šokėjos, vienas stipriausių planetos žmonių Vidas Blekaitis, 2013 metų Pasaulio jaunių štangos spaudimo čempionas Klaudijus Malevskis, daugkartinė Lietuvos, Europos ir Pasaulio moterų čempionatų prizininkė Daiva Žarovienė, Lietuvos štangos spaudimo rekordų autoriai Audrius Vosylius ir Deividas Albušis bei 2014 metų Lietuvos jaunimo Jėgos trikovės rinktinė. Dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės atstovai., Jėgos trikovės federacijos prezidentas ir kiti žymūs svečiai. Varžybų nugalėtojus apdovanojo maisto papildų parduotuvė „Ponas Bicepsas". Informacija apie varžybų rezultatus rasite oficialiame internetiniame Jėgos trikovės federacijos puslapyje (http://www.trikove.lt). (http://www.trikove.lt).