Valstybinė mokesčių inspekcija kviečia mokinius ir mokytojus dalyvauti viktorinoje „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ PDF Spausdinti El. paštas

VMI viktorina mokykloms Kviečiame mokinius ir mokytojus aktyviai kurti komandas ir dalyvauti viktorinoje „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“.
Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR finansų ministerijos (toliau – VMI) skelbia moksleiviams skirtos viktorinos - „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ startą ir iki gruodžio 6 d. kviečia registruoti savo komandas portale Delfi.lt, adresu http://www.delfi.lt/media/mokesciai-sugrizta-kiekvienam/?page=registracija.
„Viktorinos tikslas – ugdyti mokinių, mokyklų bendruomenių, kitų narių sąmoningumą: gilinti žinias apie mokesčius, skatinti domėtis VMI veikla, mokesčių aktualijomis, akcentuojant mokesčių mokėjimo svarbą ir naudą bei „šešėlinės“ ekonomikos žalą“, - sako VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, pažymėdama, jog geriausiai pasirodžiusiems, daugiausiai apie mokesčius išmanantiems moksleiviams atiteks šaunūs prizai.
VMI viktorinoje kviečia dalyvauti komandas, sudarytas iš 4 moksleivių ir mokytojo. Komandos narius gali sudaryti pagrindinių ir vidurinių mokyklų 9−12 klasių, gimnazijų 1−4 klasių mokiniai bei profesinio mokymo įstaigų mokiniai, besimokantys pagal 9−11 klasių pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

Viktorina vyks dviem etapais. Pirmajame etape, 2015 m. gruodžio 8 dieną, nuo 8 val. iki 15val., kiekviena užsiregistravusi komanda turės internetu atsakyti į 30 testinių klausimų. Septynios daugiausiai taškų surinkusios komandos apie tai bus informuotos iki gruodžio 20 d. ir pakviestos atvykti į antrąjį (finalinį) viktorinos etapą.
Antrasis etapas vyks Vilniuje, Ulonų g. 2, 2016 m. sausio 19 dieną. Jo metu komandoms įvairia forma bus pateikti klausimai ir praktinės užduotys, susijusios su VMI administruojamais mokesčiais ir vykdomomis funkcijomis. Trys daugiausiai teisingų atsakymų surinkusios komandos bus skelbiamos viktorinos nugalėtojomis.
Pirmosios vietos laimėtojams - kiekvienam komandos nariui mokiniui – atiteks planšetinis kompiuteris; antrosios - elektroninė skaityklė; trečiosios vietos laimėtojams bus įteikiamos nešiojamos (bluetooth) belaidės kolonėlės, likusioms keturioms komandoms – paguodos prizai.
Visais su viktorina susijusiais klausimais galima kreiptis į organizatoriaus atstovus elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai arba skambinti telefonu (8 5) 268 7831.
Viktorinos nuostatai skelbiami VMI interneto svetainėje, adresu http://www.vmi.lt/cms/nuostatai.