2015 . vasario 19-23 d. Comenius „Mokymas LIFE: lyderystės iniciatyvos Europai" projekto dalyviai lankėsi Italijoje

ir242015 m. vasario 19-23 dienomis Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai ir mokytojai vyko į tarptautinį Comenius daugiašalės partnerystės projekto „Mokymas LIFE: lyderystės iniciatyvos Europai" susitikimą į Cassino „Liceo Classico Carducci" Italijoje mokyklą. Šio projekto pagrindinis tikslas yra skatinti lyderystės iniciatyvas mokykloje. Tai jau aštuntasis projekto susitikimas, į kurį vyko šie Utenos Dauniškio gimnazijos atstovai: mokytojos Inga Tutkienė, Rosita Lagūnienė ir Rima Bernotienė bei gimnazijos mokinės Milda Musteikytė, Gabija Pelikšaitė ir Anita Clarke.

Susitikimo metu mokiniai pristatė lyderių grupės veiklas, atliktas lapkričio, gruodžio ir sausio mėnesiais, namų darbų temas, tokias kaip „Žmogiškosios vertybės", „Savitarpio santykiai" ir „Lyderystės stiliai" PowerPoint ir video Movie Maker pateiktyse, pristatė savo lyderystės klubo CLIP darbus, dalyvavo pamokose, dirbo komandose, kūrė galutinį produktą – ketvirtą brošiūrą. Kol intensyvus darbas vyko tarptautinėse mokinių grupėse, projekto koordinatoriai aptarė baigiamąjį projekto rezultatą, likusias projekto veiklas, eTwinning projekto baigiamuosius darbus Twinspace erdvėje.

Šis tarptautinis susitikimas buvo puikiai organizuotas. Be projekto veiklų lankėmės Cassino municipalitete, II pasaulinio karo 3D archeologijos muziejuose, kilom į Montecassino vienuolyną, pabuvojome Romoje.
Anita Clarke: „Turėjome galimybę praleisti laiką Casssino ir Romoje. Italijoje lankiausi pirmą kartą, todėl viskas buvo nauja ir įdomu. Mane pakerėjo kraštovaizdis, ypač kalnai, tarp kurių įsiterpęs Cassino miestas. Taip pat įspūdį paliko ir Koliziejus Romoje. Buvo smagu pabendrauti su mokiniais iš kitų šalių, kartu kurti brošiūrą. Gyvendama italų šeimoje, galėjau iš arčiau pažinti jų šalies kultūrą, gyvenimo būdą. Gaivus mandarinų ir apelsinų kvapas bei kalnų viršūnės dar ilgai primins šią nuostabią šalį."
Milda Musteikytė: „Šis projektas praplėtė mano akiratį, anglų kalbos žinias kas šiuo metu man yra aktualiausia. Pakerėjo Italijos gamta, maistas, gatvės, žmonių draugiškumas."

Projekto koordinatorė Loreta Tarvydienė


Veikla yra finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis pranešimas atspindi tik autorių, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, todėl Europos Komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos naudojimą.