2015 m. sausio 13-14 d. Aukštakalnio progimnazijoje svečiavosi profesionalūs sportininkai

Aukštakalnio progimnazijoje svečiavosi profesionalūs sportininkaiPrasidėjus naujiems 2015 metams, respublikinis projektas „Sveikatiada" pasiūlė progimnazijos bendruomenei naujų, patrauklių, smagių veiklų. „Sveikatiada" skelbia: „Sausis ir vasaris – „Mankštiados" mėnesiai!!! Kviečiame visus sportuoti, mankštintis, bėgioti, vaikščioti, šokti, trypti ir visaip kitaip judėti". Progimnazijos mokiniai pradėjo judėti ne bet kaip, o kartu su profesionaliais Utenos krepšinio klubo „Juventus" treneriais ir krepšininkais. Sausio 13 dieną 5a ir 8c klasių mokiniams mankštą pravedė krepšinio klubo „Juventus" prezidentas, komandos treneris, buvęs mūsų mokyklos auklėtinis Žydrūnas Urbonas. 

 

Treneris ne tik mokė vaikus įvairių mankštos pratimų, bet ir surengė estafetes, mėtymo į krepšį varžytuves. Žydrūnas Urbonas varžytuvių nugalėtojus (Deividas Jevstignejevas (5a kl.), Evelina Gogelytė (5a kl.), Evita Valiaugaitė (8c kl.), Ugnė Kirvelaitė (8c kl.) apdovanojo „Juventus" klubo marškinėliais, o progimnazijos vadovus – mielais komandos suvenyrais.Sausio 14 dieną „Mankštiados" estafetę perėmė „Juventus" fizinio rengimo treneris Mantas Saliamonas ir komandos krepšininkas Rashaun Broadus. 6d ir 7c klasių mokiniai labai stengėsi taisyklingai atlikti mankštos pratimus, varyti kamuolį, taikliai mėtyti baudas. Svečiai Mantas ir Rashaun apdovanojo taikliausius jaunuosius krepšininkus (Deimantą Venslovą (6d kl.), Adomą Zlatkų (7c kl.), Everestą Ringelevičiūtę (7c kl.)) „Juventus" klubo suvenyrais.
„Aš esu „Juventus" klubo fanas, todėl mankštintis su treneriu Mantu ir rezultatyviausiu komandos žaidėju R. Broadus buvo fantastiška patirtis. Norėčiau sportuoti su visa „Juventus" komanda". (Karolis 6d) „Kai pamačiau „Juventus" trenerį Žydrūną Urboną, pagalvojau, kad bus įdomu. Taip ir buvo – išskirtinė pamoka, daug įspūdžių, įdomūs, nauji, nematyti pratimai". (Jonas 5a) „Ne tik man, bet ir visiems bendraklasiams labai patiko, o aš dar laimėjau „Juventus" marškinėlius". (Evelina 5a) „Kaip gaila, kad šiandieną buvau atleista nuo kūno kultūros pamokos. Viską stebėjau nuo suolelio. Įspūdžiai nepakartojami. Treneris Mantas ir krepšininkas R. Broadus labai linksmai pravedė mankštą, apšilimo pratimai buvo įdomūs ir neįprasti. Visi vaikai buvo užimti ir labai stengėsi. Atvykite, mieli krepšininkai, dar kartą į mokyklą. Labai norėčiau su jumis sportuoti". (Adolfina 7c)
Nuoširdžiai dėkojame „Juventus" klubo prezidentui Žydrūnui Urbonui, treneriui Mantui Saliamonui, amerikiečiui krepšininkui Rashaun Broadus už nuoširdų ir šiltą bendravimą su vaikais, geras emocijas, gausias dovanas.