2014 m. gruodžio 19 d. Kalėdų karavanas į Uteną atveš šventę ir dovanas

kaledu karavanasJubiliejinis Kalėdų karavanas savo 15-ajai kelionei per Lietuvą ruošiasi su nauju partneriu – Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK). Palaikydami labdaros misiją padėti mokykloms sukurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti, prie projekto šiemet prisidės ir šalies olimpinės rinktinės nariai. Su Kalėdų karavanu į Uteną atvyks bei miestiečius pasveikins ir daugkartinis Lietuvos bei dukart Europos čempionas, irkluotojas Saulius Ritter.

„Vienas iš ilgiausiai labdaros tradicijas puoselėjančių projektų Lietuvoje – Kalėdų karavanas – 14 metų kartu su Almos Adamkienės labdaros fondu kvietė žmones padėti kaimo mokyklose kurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti, – sako bendrovės „Coca-Cola HBC" Baltijos regiono pardavimų vadovas Valdas Pakštys. – Jaučiame pareigą tęsti šią kilnią misiją, todėl su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir olimpiniais sportininkais dovanosime sporto inventoriaus mažesnių miestų mokykloms, taip pat skatinsime visus žmones kuo daugiau judėti net ir žiemą."

Pasak LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, jubiliejinio Kalėdų karavano dovanos ir įkvepiantys susitikimai su geriausiais šalies sportininkais prisidės prie sveikos ir aktyvios jaunosios kartos ugdymo.

„Vaikų sportiškumo skatinimas ir olimpinių vertybių puoselėjimas yra viena iš svarbiausių LTOK misijų. Įvairiomis priemonėmis siekiame, kad kuo daugiau vaikų Lietuvoje turėtų geresnes sąlygas sportuoti, todėl prisidėjome prie ilgas tradicijas turinčio Kalėdų karavano projekto. Tikimės nudžiuginti Utenos mokyklas įspūdingu surinktų dovanų kiekiu, kurias miesto aikštėje išdalinti padės jau dukart Europos čempiono titulą apgynęs irkluotojas Saulius Ritter", – sako LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Kalėdų karavano metu savivaldybių ir institucijų, geros valios žmonių, verslo partnerių paaukotą sporto inventorių LTOK išdalins daugiau nei 40 aktyvių Lietuvos mokyklų, o Utenoje dovanos atiteks šioms mokykloms: Utenos Krašuonos progimnazijai, Utenos r. Daugailių pagrindinei mokyklai, Utenos „Žiburio" pradinei mokyklai ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijai.

Šios mokyklos su entuziazmu organizuoja vaikų fizinio aktyvumo veiklas, tačiau tam stokoja elementaraus sporto inventoriaus, nes nuolat naudojamas susidėvi.

„Džiaugiamės, kad mūsų mieste apsilankys Kalėdų karavanas, kurio tikslas daugelį metų išlieka toks pat – pagerinti sporto sąlygas Lietuvos mokyklose. Mūsų mieste taip pat išaugo daug garsių sportininkų, kurie garsino ir garsina Lietuvos ir Utenos miesto vardą visame pasaulyje, tai Jonas Valančiūnas, Simona Krupeckaitė, disko metikė Ieva Zarankaitė ir kiti", - sako Utenos miesto meras, Alvydas Katinas.

Gruodžio 19 d., 16 val. į Uteną atvykęs Kalėdų karavanas ne tik įteiks dovanas mokykloms, bus

surengtos muzikinės šventės miestiečiams su dainininkės Neringos Čereškevičienės „Tele bim bam" grupe ir visiems puikiai žinomomis jos dainomis bei specialiai Kalėdų karavanui barzdą užsiauginusiu Kalėdų Seneliu Sigučiu Jačėnu. Sunkvežimiuose iki 20 val. veiks Kalėdų Senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvėlės. Prisidėti prie karavano misijos savo dovanomis gali kiekvienas atvykęs į Kalėdų karavano sutiktuves.

Kviečiame pasitikti jubiliejinį Kalėdų karavaną Utenoje gruodžio 19 d., 16 val. miesto aikštėje, šalia įžiebtos Kalėdų eglės.

Kalėdų karavano naujienas kviečiame sekti „Facebook" profilyje
https://www.facebook.com/coca.cola.kaledu.karavanas