Baltos pasakos karpiniuose

Baltos pasakos karpiniuoseJau gražia tradicija tapusi pradinukų karpinių popietė ir šiemet įvyko Utenos kraštotyros muziejuje. Jos tema - „Baltos pasakos karpiniuose". Kurti šių ažūrinių pasakų susirinko virš 50 rajono pradinukų iš 6 ugdymo įstaigų (Utenos Vyturių progimnazijos, Utenos rajono Leliūnų pagrindinės mokyklos, Utenos Aukštakalnio pradinės mokyklos, Utenos rajono Užpalių gimnazijos, Utenos mokyklos-vaikų darželio „Eglutė", Utenos „Žiburio" pradinės mokyklos). Utenos kraštotyros muziejaus vyr. fondų saugotoja Bronislava Juknevičienė papasakojo vaikams apie ryškiausius pasakų personažus, mitologines būtybes ir tarsi įvedė visus dalyvius į stebuklingą pasakų pasaulį.

Neilgai trukus mažųjų karpytojų ir jų mokytojų rankose jau buvo galima atpažinti gerus ir blogus pasakų veikėjus, medžius, gėles, gyvūnus. Dalis šių karpinukų papuošė muziejaus langus, bet daugiausia jų per gražiausias metų šventes puoš A. ir M. Miškinių bibliotekos vaikų literatūros skyrių. Baigiantis popietei ne tik grožėjomės rezultatu, bet ir pasidžiaugėme nykštukų vaikams atneštomis simbolinėmis dovanėlėmis.
Renginio iniciatorės ir organizatorės „Žiburio" pradinės mokyklos mokytojos O.Meškuotienė ir D.Miškinienė dėkojo visiems dalyviams ir Utenos kraštotyros muziejaus darbuotojams už bendradarbiavimą ugdant vaikų kūrybiškumą ir puoselėjant karpinių meną.

Utenos „Žiburio" pradinės mokyklos informacija