2014 m. rugsėjo 26 d. Pažangos forumo „Vaikų kūrybiškumas 24/7" regioninė diskusija Utenoje

Lietuva 2030 logoAr šiandienos Lietuvos mokykla padeda atsiskleisti vaikų kūrybiškumui? Ar kūrybiškumą vertiname kaip svarbų šalies išteklių ir ugdome nuo mažens visą gyvenimą? Ieškodama atsakymų į šiuos klausimus, Valstybės pažangos taryba organizuoja pažangos forumą „Vaikų kūrybiškumas 24/7". Forumas prasideda regionine diskusija Utenoje – mokytojai ir ekspertai bus kviečiami diskutuoti apie kūrybiškumo ugdymo strategijas Lietuvos mokyklose.

Renginys vyks 2014 m. rugsėjo 26 d. Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje (Maironio gatvė 12, Utena).
Renginio pradžia 9:30 val.
Renginyje „Kūrybiškumo ugdymo strategijos Lietuvos mokyklose: mokymo turinys, procesas ir aplinka" Utenos, Zarasų, Molėtų ir Anykščių rajonų savivaldybių mokytojai diskutuos kartu su Švietimo ir mokslo ministerijos, Ugdymo plėtotės centro atstovais, taip pat Kauno technologijos universiteto edukologais. Diskusijas moderuos Simonas Gaušas.
Diskusijoje bus siekiama aktyvaus dalyvių įsitraukimo naudojant šiuolaikines informacines technologijas ir inovatyvias aktyvaus mokymosi technikas. Diskusijų grupėse metu dalyviai dalinsis kūrybiškumo ugdymo sėkmėmis ir iššūkiais bei bandys rasti sprendimus egzistuojančioms problemoms.

Šia diskusija Utenoje bus pradėtas pažangos forumo renginių ciklas skirtinguose Lietuvos miestuose, o jį vainikuos baigiamasis forumo renginys Vilniuje. Forumo metu švietimo bendruomenė bus kviečiama dalintis patirtimi, diskutuoti, kaip skatinti vaikų kūrybiškumą, koks turėtų būti mokytojo vaidmuo šiame procese, kaip tobulinti mokytojų kūrybiškumo kompetencijas bei spręsti kitas kūrybiškumo ugdymo problemas.
Diskusijos išvados, gauti rezultatai ir suformuoti pasiūlymai taps visą regioninių renginių ciklą apibendrinančio forumo Vilniuje dalimi. Vadovaujantis išvadomis bus teikiami siūlymai Valstybės pažangos tarybai, kuri savo idėjas teiks Vyriausybei.
Laukiame Jūsų renginyje!
LIETUVA 2030

„Lietuva 2030“ – Lietuvos sėkmės istorija tęsiasi. Sekite naujienas – https://www.facebook.com/Lietuva2030 ir http://www.lietuva2030.lt/