Sveikatingumo ir sporto stovykla Palangoje

PalangojeLiepos pradžioje 20 Socialinės globos skyriaus gyventojai ir lydintys asmenys ilsėjosi sveikatinimo stovykloje Palangoje.

Čia vyko ir lengvaatlečių pirmoji mokomoji treniruočių stovykla tiems sportininkams, kurie ruošiasi dalyvauti Europos SO vasaros žaidynėse Belgijoje, Antverpene. Su jais treniravosi ir Utenos neįgaliųjų sporto klubo nariai, Utenos specialiosios mokyklos – daugiafunkcio centro socialinės globos skyriaus sportininkai.
Kita treniruočių stovykla Lietuvos SO lengvosios atletikos rinktinei numatyta vykdyti naujai rekonstruotame Utenos „Utenio" stadione rugpjūčio pabaigoje, o rugsėjo 7 dieną Lietuvos SO delegacija išvyksta į Belgiją.

PalangojeGyvenome nuostabiuose „Megės namuose". Čia mes atvažiuojame jau antri metai. Šių namų šeimininkai ponai Živilė ir Benjaminas tapo mūsų draugais. Labai graži aplinka, skanus maistas, jaukūs gyvenamieji kambariai – visa tai mus džiugino kone visą savaitę.
Oras pasitaikė geras – gal šilumos ir šiek tiek trūko, bet svarbiausia, nelijo. Kopose deginomės, beveik visi išdrįso įlysti į jūrą.
Vieną dieną organizavome žygį pajūriu – nuėjome beveik iki Šventosios senosios prieplaukos. Pavargome, bet grįžome pilni įspūdžių ir geros nuotaikos.
Sekančią dieną aplankėme Japonų sodus, įsikūrusius apie 16 km nuo Palangos. Akį džiugino žmogaus rankomis ir protu sukurta maža Japonijos oazė Lietuvoje. Bonsai, japoniškos sakuros ir kiti medžiai, upeliai, šimtametės skulptūros – visa tai paliko įspūdį.
Išsipildė sena, daugelio mūsų svajonė – pamatyti delfinus. Delfinariumas mus pasitiko atsinaujinęs po rekonstrukcijos. Delfinų pasirodymui abejingų nebuvo. Kartais atrodydavo, kad net ir žmogus negalėtų padaryti tokių triukų, kokius atliko šie nuostabūs gyvūnai. Po apsilankymo delfinariume plaukiojome laivu Danės upe, grožėjomės Klaipėdos panorama.
Kelionė į Lietuvos pajūrį visiems labai patiko. Atsisveikinome su gintarine Baltija iki kitos vasaros.


PalangojeVilgelmina Rastenienė