Integruotos pamokos Dauniškio gimnazijoje

Integruotos pamokos Dauniškio gimnazijoje Jau treti metai Utenos Dauniškio gimnazijoje vyksta rusų k. ir IT mokytojų bendradarbiavimas. Šiais metais integravimui pasirinktos dvi temos: „Internetinė žiniasklaida" antrokams ir „Velykinis sveikinimas" pirmokams.
2014-ųjų metų balandis – ypatingas mėnuo. Šiais metais balandžio 20-tąją visas pasaulis švęs Kristaus Prisikėlimo – Šv. Velykų šventę. Švęs ne tik katalikiška pasaulio dalis, bet ir stačiatikiai. Tuo balandžio 1-ąją savaitę galėjo įsitikinti Utenos Dauniškio gimnazijos pirmokai integruotų IT ir rusų k. pamokų metu. Pamokos pradžioje į tikinčiuosius su Velykiniu sveikinimu kreipėsi visos Rusios stačiatikių patriarchas Kirilas.

Mokiniai rusų kalbos pamokų metu buvo susipažinę su tradiciniais velykiniais sveikinimais rusų kalba. Taip pat buvo aptarta tokių sveikinimų struktūra.
IT pamokoje mokiniai, naudodami kompiuterines priemones, kūrė iliustruotą Velykinį sveikinimą rusų kalba. Pamokos pabaigoje skambėjo tradicinis stačiatikių Velykinis sveikinimas: „Христос воскресe! Воистину Воскресe!" lydimas Velykinių varpų.
Pamokas vedė rusų k. mokytoja Galina Bogdanova bei IT mokytojos Asta Adiklienė, Giedrė Sudniutė ir Gražina Žalienė.

Mokinių darbai: